A POINTtec cég története

A POINTtec Electronic GmbH-t a németországi Ismaningban (München mellett) alapították 1988-ban.

A cég a funkcionális karórák specialistája.

A POINTtec családi vállalkozás, fő tevékenysége exkluzív minőségi karórák tervezése, műszaki megalkotása, gyártása és értékesítése a következő márkaneveken: Maximilian München MM, Junkers és Graf Zeppelin. A fejlesztés és gyártás terén a POINTtec szorosan együttműködik - mások mellett - a Gardé óragyártóval (Ruhla, Türingia). Ez a vállalat a XVIII. században alapított híres "Diehl" óragyártó utódja. Maximilian München MM - a legpontosabb időmérés. A POINTtec és a RUHLA közötti együttműködés legsikeresebb eredménye egy különleges elektronikus szerkezet kifejlesztése, és erre alapozva a legmagasabb műszaki színvonalat képviselő rádióvezérlésű karórák gyártása a saját MAXIMILIAN MÜNCHEN márkanév alatt. Az idő tökéletesen pontos beállítását a világ legpontosabb, a németországi Braunschweigben lévő atomórájától kapott jel alapján végzik ezek az órák. Mérföldkövet jelentett ennek a termékcsoportnak a történetében, amikor a POINTtec 1999-ben bemutatta egyedülálló újítását, az analóg és két nagy digitális kijelzővel egyaránt ellátott rádióvezérlésű órát. Különleges technológiájának köszönhetően a müncheni Német Múzeum ezt állandó kiállítási tárgyává tette. A rádióvezérlésű karórák között a POINTtec világszerte az egyik legelismertebb gyártó, és ennek a fejlett technológiának kiemelkedő képviselője.

Junkers és Graf Zeppelin - az élő legendák, funkcionális pontossággal ötvözve.

A 90-es években a POINTtec tevékeynségének középpontjában a céges emblémával ellátott promóciós célú órák gyártása állt olyan jól ismert német vállalatok számára, mint a BOSCH, a SIEMENS és a VW. Egy JUNKERS márkájú órákból álló nagyobb megrendelés során jöttek rá arra, hogy ez a márka ill. logo ideális lehetőséget rejt elsőrangú minőségű órák létrehozására a repülőgépek és a repülés dizájn elemeinek és a legkorszerűbb mechanikus és elektronikus szerkezeteknek a kombinálásával.

1997-ben a POINTtec hosszútávú licensz-megállapodást kötött a müncheni Junkers családdal, melynek alapítója HUGO JUNKERS*, az olyan híres német utasszállító repülőgépek konstruktőre volt, mint pl. a "Tante JU 52". Annak köszönhetően, hogy a POINTtec egy történelmi, ugyanakkor teljesen funkcionális óramárka létrehozására összpontosította erejét, és hogy az első JUNKERS kollekciók kiemelkedő sikert értek el a német nyelvterületen, már csak idő kérdése volt, hogy a POINTtec kacsolatba kerüljön a repülés korai szakaszának egy másik híres nevével, a GRAF ZEPPELIN-nel** - a mérnökkel és az ő egyedülálló ZEPPELIN léghajóival. A név jelenlegi tulajdonosával, a friedrichshafeni Luftschiffbau Zeppelin GmbH-val 2000 közepére sikerült tető alá hozni az órámárkára vonatkozó licensz-megállapodást. Ettől kezdve mindazok, akiket vonz a légiközlekedés tradíciója és története, valamint a legjobb minőség és a pontosság kombinációja, örömmel fogadják a JUNKERS és ZEPPELIN órakollekciókat - a mechanikus és/vagy high-tech funkcionális karórákat. POINTtec - úton a jövő sikerei felé Gondosan megválasztott órakereskedőkkel együttműködve még mindig Németország a POINTtec legnagyobb piaca.

A POINTtec karóráinak sikerét legjobban a márkánként és forgalmazó partnerenként egyaránt folyamatosan növekvő értékesítési adatok jelzik.

Eközben sok izgalmas innovatív fejlesztés van folyamatban pl. a Graf Zeppelin magasságmérő óra, ami 10 000 méterig ad pontos magassági adatot. High-tech oldalon pedig multifunkciós karóra alkalmazások kutatása és megvalósítása folyik, így a személyazonosításra és a pénzátutalásra is alkalmas órák területén (IDENT-/PAY-WATCH). A karórák kitűnő funkcionalitásának, minőségének és haladó műszaki megoldásainak köszönhetően a POINTtec a Bundeswehr (a Német Szövetségi Hadsereg) kiemelt szállítója lett. Az új évezred kezdete óta a JUNKERS órák német nyelvterületen elért sikere, és a GRAF ZEPPELIN kollekció bevezetése megalapozta a POINTtec számára forgalmazási területének kiterjesztését Európára és a többi kontinensre. * Hugo Junkers (1859 - 1935) Zseniális német repülőgép tervező, a dupladugattyús "JUNKERS MOTOR" feltalálója; Hugo Junkers 1915-ben hullámosított vaslemezből elkészítette a világ legelső teljesen fémből készült repülőgépét és - egyebek mellett - 1931-ben elkészítette a hárommotoros utas- és teherszállítót valamint postagépet, a "JUNKERS JU 52"-t. ** Ferdinand Graf von Zeppelin (1838 - 1917) A repülés hatalmas léghajóiról ismert német úttörője; Zeppelin gróf 1900-ban megépítette az első kormányozható léghajót, a "ZEPPELIN LZ 1"-et, majd még kb. 100 Zeppelin léghajót - a repülés olyan történelmi mérföldköveit, mint az "LZ 127 GRAF ZEPPELIN" és az "LZ 129 HINDENBURG"

1-12 a 102 találatból
megjelenítve
Részletes kereső
Növekvő irány beállítása
Rács Lista
Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 9