Valószínűleg nem sokan tudják, hogy a japán Casio cég először egy meglehetősen különös találmánnyal, a szipkagyűrűvel rukkolt elő.  Az ötvenes évek második felére azonban a cég úgy döntött, profilt vált, és az értékállóbb termékek felé orientálja magát: híres kalkulátorával szerzett helyet magának a nagyok között.

Akkor még nem sokan gondolták volna, hogy a Tadao Kashio által alapított elektronikai cég 56 évvel később a Forma–1 népszerű versenyzőinek a karjára gyártja majd a férfiasan elegáns sportórákat.

A cég alapítása 1946-ra nyúlik vissza, amikor is Kashio szabadalmaztatta első találmányát az újonnan alapított Casio cég égisze alatt: a szipkagyűrűt.

Kashio ezek után valami értékállóbb termékben kezdett el gondolkozni: egy üzleti expón – melynek a híres és nem kevésbé impozáns tokiói Ginza üzletház biztosított helyet – egyszer csak találkozott az akkor újdonságnak számító kalkulátorral, és természetesen azonnal meglátta benne a fantáziát. Onnantól kezdve a cég sorozatban kezdte el gyártani az azóta védjeggyé vált, egyedi fejlesztésű Casio-kalkulátorokat – a gyártáshoz az alaptőkét a szipkagyűrűből befolyt bevétel képezte. Kashio mérnöki szaktudását latba vetve öccseivel elkészítette a világ első elektro-mechanikus számológépeit.  1957-ben pedig megalakul a Casio Computer Corporation.

Az 1980-as évektől a cég kiterjesztette profilját a szintetizátoroktól egészen az elektromos hangszerekig. A karórák is ekkor kerültek képbe.

Ébresztés, tenger feletti magasság kijelzés, digitális hőmérő és iránytű, holdnaptár, stopper, visszaszámláló is lehet egy modellben, és ez még mindig töredéke csak annak, amit egy Casio óra magában hordhat.

1-12 a 66 találatból
megjelenítve
Részletes kereső
Növekvő irány beállítása
Rács Lista
Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6