Seiko

A japán „Seiko” kifejezés széles jelentés­tartalommal bír, elsdőlegesen a sikerre, kitűnőségre, maradéktalanságra használják. A nagy múltú óraipari cég a kvarc szerkezet és mechanikus órák gyártásában is kimagaslóan állja meg a helyét, nemrég pedig kifejlesztették e kettőnek a fúzióját. 

Kintaro Hattori 1881-ben nyitotta meg óraüzletét, majd nem sokkal később már saját márkát hozott létre, a Seikoshát, ami később több másik profillal is működött. A japán gyártó egyike azon kevés óramár­káknak, amelyek teljes egészében házon belül alkotják meg időmérőiket, vagyis minden egyes alkatrészt maguk gyártanak. A cég nemcsak szakmai tudásának, hanem az óravásárlók iránti elkötelezettségének is köszönheti jó hírnevét.

A hatvanas évekig a karórák mechanikus (vagyis felhúzással működő) szerkezettel rendelkeztek. Ez viszont rendszeres pontatlansággal járt, ezért a kiküszöbölhetetlen időelcsúszást a Seiko a világ első kvarcelemmel működő karórájával orvosolta.

A nyolcvanas években a Seiko megannyi újítást és sikert könyvelhetett el. A céghez csatlakozott a Pulsar márka, amely azóta is sikeres tagja a Seiko csoportnak.

1983-ban született meg a Seiko saját leányvállalata, a Lorus.

1986 fordulópontot jelentett a cég történetében: ekkor mutatták be a karóragyártók legrangosabb vásárán, a Baselworldön a világ első, generátorral működő elemes karóráját. Ezt később a Kinetic névvel látták el, ami azóta is meghatározó technológiai alapját képezi a gyártó legkiválóbb modelljeinek. A kinetikus energia hétköznapi nyelven a mozgásban levő testek energiáját jelenti, vagyis azt az energiát, melyet egy test ki kell hogy fejtsen, hogy elérje a kívánt sebes­séget.

A Seiko jelenlegi kollekciói mindenki számára kínálnak megfelelő időmérőket.

A márka sokoldalúságát mutatja, hogy karóráik nem szűkülnek le csupán egy adott vásárlói réteg igényeire – a Pulsar és Lorus modellek Seiko minőséget nyújtanak, alacsonyabb árkategóriában.

1-12 a 191 találatból
megjelenítve
Részletes kereső
Növekvő irány beállítása
Rács Lista
Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 16