A tervező 1959-ben látta meg a napvilágot Karl Anderson Jr. néven. Édesanyja Revlon modell volt, nevelőapja Bill Kors vállalkozó.

Még gyermek korában megváltozatta vezetéknevét, és mivel anyja kedvenc neve volt a Michael és David ezért ezeket is felvette, így lett a ma ismerősen csengő neve, a Michael Kors (David).

Egészen fiatal gyerekkorában kiderült, hogy a kis Michael a divat világában fog majd kiteljesedni. 11 évesen már otthonuk pincéjében „ Iron Butterfly” néven tervezett ruhákat, amiket el is adott. 1977-ben beiratkozott a New York-i „Fashion Institute of Technology” iskolába. 9 hónap tanulás után állást kapott az 57. utcában a Bergdorf-ban. Az igazgató - Dawn Mello- fel is fedezte a benne rejlő tehetséget, amit az üzlet vásárlóin „tesztelte”. 1981-ben Michael Kors néven elindította saját márkáját. Sikere felfelé ívelt, főleg a női ruházat tervezésében jeleskedett. 1997-ben alapozva sikerére, Kors-t  kinevezték az első női „ready-to-wear” tervezőnek és kreatív igazgatónak a francia divatházba, a Celine –be.

Rengeteg híresség viselik Kors ruháit: Heidi Klum , Jennifer Lopez és Catherine Zeta-Jones. Michelle Obama First Lady előszeretettel viseli a Kors kollekció letisztult  darabjait. Jennifer Garner 2006-ban az Oscar gálán műsorvezetőként is egy Kors-ban tündökölt. Mint a Celine kreatív igazgatója, Michael Kors sok színésznők ruháját tervezte meg a filmvászonra.  Az egyik ruháját viselte Alicia Keys énekesnő Barack Obama beiktatási bálján 2013 januárjában is. És még sorolhatnánk a hírességeket nagyon sokáig.

A Runaway Project című tv műsor zsűritagjaként tovább nőtt a népszerűsége. 1999-ben az év női ruha tervezőjének, 2003-ban pedig az év férfi designer-ének választották meg.

Bármibe vágja a fejszéjét, legyen az ruha, cipő, táska vagy karóra, hihetetlen sikereket ér el! A Digital Luxury Group kutatásból kiderült, hogy Michael Kors a legnépszerűbb tervező és márka Amerikában. 19,6%-os győzelemmel olyan divatmárkákat utasított maga mögé mint Ralph Lauren vagy Calvin Klein. A tervezőnek nemcsak a ruhái, hanem kiegészítői is óriási sikernek örvendenek.

Kors által megálmodott óra modellekben kitűnően ötvözi az elegánst a sportossal.

Nincs termék ebben a kategóriában.