Joseph Bulova 1875 -ben 23 évesen nyitotta meg kis ékszerboltját New Yorkban - azóta  a Bulova a régi idők mesteri tudásának és az új idők innovációinak egységét jelképező óramárkává nőtte ki magát.  A kisérletező kedvéről híres Joseph Bulova elkötelezetten kereste a kiaknázatlan lehetőségeket az időmérés világában, megszállottjává vált az új gyártási eljárásokk és marketing módszerek kifejlesztésének.

A Bulova 1911-ben kezdett el asztali- és a zsebórákat gyártani, melyek eladási mutatói igen sikeresek  voltak. A luxuscikknek számító karórákat akkor még csak a tehetősebb elit réteg tudta megfizetni. Mielőtt szélesebb körben elterjedtek volna, Joseph Bulova eltökélte, hogy ő fogja a legjobb minőségű karórákat kifejleszteni és gyártani, és azokat hozzáértő elérhető árakon kiskereskedőkön keresztül  fogja értékesíteni, hogy ki tudja elégíteni az egyre növekvő keresletet.  Így vált Bulova az 1920 –as évek közepére az iparág vezetőjévé. Ötlete nyomán, hogy teljes női és férfi kollekciókat alakított ki és vezetett be a karórák világában, megreformálta az óragyártást. A márka nagy hírnévre tett szert a folyamatos újításoknak és az órák nagyfokú pontosságának köszönhetően. 

1969. július 20-án a Bulova leszállt a Holdra. Neil Armstrong és Buzz Aldrin a Nyugalom tengerében egy Accutron időmérőt helyezett el, hogy ellenőrízzék az adatátvitelt a Föld felé.
Ezzel a NASA űrprogramjának keretében 46 küldetés alkalmával is jó szolgálatot tett az
Accutron időmérő mechanizmus.

1 találat
megjelenítve
Részletes kereső
Növekvő irány beállítása
Rács Lista